* MiniBellini har åter igen bakat
Och denna gången är det Amerikanska Hallonmuffins (jag älskar de kompakta muffinsarna som blir av den ameriaknska muffinssmeten) som stod på schemat eftersom det var det Kieven ville äta i morgon. Snäll som jag är så tänker jag dela med mig av mitt recept som jag bearbetat mig fram till (småfel rättas till efter varje gång jag bakar och därför blir det nya recept med tiden). Felet jag gjorde denna gången som jag även gjorde förra gången var att ta för lite bakpulver.
Så 3 tsk ska bli perfa nästa gång!
Så 3 tsk ska bli perfa nästa gång!
Amerikanska Hallonmuffins
Detta receptet räcker
till ca 14 st muffins.
Ugnen ska stå
på 175 grader
Ingredienser:
100 g bakmargarin
2 ½ dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjölk
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
Massor av FRYSTA hallon
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.
Ta sedan fram en plåt och placera ut AMERIKANSKA muffinsformar. Alltså stora muffinsformar.
RÖR samman margarinet (smält det inte!!) och sockret i en bunke tills det blir som en massa.
Tillsätt äggen, sedan mjölken.
Rör ihop mjölet, vaniljsockret och bakpulvret i en skål eller dylikt.
Blanda sedan ner det i smeten.
Fördela degen i muffinsformarna och tryck sedan ner ca 4 -5 hallon i varje muffins. Det funkar med upptinade också, men om de är frysta så blir muffinsarna lite extra färska.
Grädda sedan mitt i ugnen i ca 20 minuter. De ska tas ut precis när de börjar få jätte jätte lite guldbruna fläckar.
Flytta sedan över muffinsarna till ett galler och låt dem svalna där på med handduk över sig.
Bon Appétit
Trackback