* Nokia N8 får en stor uppdatering i februari

Var med min telefon på Elgiganten igår. Fick där reda på att allt i stort sett beror på mjukvaran.
Det skall komma en fett stor uppdatering till telefonen i början av februari och jag kan knappt vänta.



Här är ett inlägg från Mobil.se :

Någon gång i februari ska Nokia N8 få en första stor uppdatering av programvaran. Bland annat ska det grafiska gränssnittet bättras på. Men enligt uppgifter till Mobil kommer förbättringarna att bli ganska omfattande i februari-uppdateringen.

Inom Nokia har man irriterat sig en hel del på kommentarer om nya versionen av företagets främsta smartphones-system Symbian ^3, där Nokia N8 var första telefonen. Nya versionen av Symbian har kritiserats en hel del för att menyer och funktioner ser ut för mycket som i gamla Symbian-systemet. Det är för få förbättringar alltså, något som vi även klagade på i Mobils test av N8. Men inom Nokia menar man att kritikerna inte riktigt pratar om operativsystemet, eftersom kritiken bara handlar om det grafiska gränssnittet, det som brukar kallas UX. 

Går kritiker tillmötes

I vilket fall som helst ser det ut som om Nokia nu ändå går kritikerna till mötes, med en tidigarelagd uppdatering av just det kritiserade grafiska gränssnittet. Över 50 förbättringar är inplanerade till en stor uppdatering av mjukvaran, som ska komma i februari månad.

Bland annat ska man kunna bläddra utan fördröjningar på startskärmar och i menyer. Inmatning med tangentbord på skärmen ska också fungera betydligt smidigare, eftersom inmatningsrutan nu inte ska ta upp hela skärmen. I stället ska man fortfarande se sidan där man matar in information, så att man exempelvis ser ett inlägg som man skriver ett svar på. Man ska också kunna använda qwerty-tangentbord även med skärmen i stående läge.

En ny och rejält förbättrad version av webbläsaren är också en viktig del av den nya Symbian-versionen som ska komma i februari. Den nya webbläsaren ska vara betydligt snabbare, och man ska alltid ha tillgång till webbläsarens backa-knapp och adressfält, men också en hel del andra förbättringar ska ha gjorts med webbläsaren.

Split screen

Kalendern ska också vara förbättrad, både visuellt och till funktioner. Man ska kunna acceptera mötesförfrågningar till exempel. En viktig förbättring är också att man ska få en bättre överblick, med hjälp av "split screen". Klickar man till exempel på en viss dag i månadsvyn så får man i den andra skärmhalvan upp alla möten för just den dagen. Liknande förbättringar ska också läggas in i e-postprogrammet.

Uppdaterat: Vissa mindre delar av förbättringarna ska även vara inlagda från start på Nokias nya nyttomobil Nokia E7, men generellt gäller att både Nokia E7 och Nokia C7 får uppdateringar med samma förbättringar som Nokia N8 ungefär samtidigt i februari.

Konst Blogglista.se Personligt bloggar Personligt


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0