* Recept: Tigerkaka
I söndags bakade jag Tigerkaka, och detta var min första sockerkaka ever!
Jag kallar det sockerkaka eftersom det är sockerkaka med kakao i...
Well, här är receptet!
200 g smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Jag kallar det sockerkaka eftersom det är sockerkaka med kakao i...
Well, här är receptet!
Tigerkaka
Ingridienser:200 g smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en sockerkaksform.
Vispa sockret och smöret pösigt med en elvisp.
Blanda i äggen ett och ett under omrörning.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smörblandningen tillsammans med mjölken.
Blanda en tredjedel av smeten med kakaon.
Blanda två tredjedelar av smeten med vaniljsockret.
Lägg hälften av den ljusa smeten underst i formen, sen den mörka smeten och sist den ljusa igen. Dra med en gaffel genom smeten för att skapa marmoreringen.
Grädda i nedre delen av ugnen c:a 40-45 minuter. Prova med en sticka så den är torr.Trackback